Poké bowl to tradycyjny hawajski przysmak, którego kluczowym składnikiem są kawałki surowej ryby zamarynowane w przeróżnych marynatach, a następnie serwowane na gorącym ryżu w towarzystwie kolorowych dodatków, sosów i posypek.

Poké to oryginalnie ryba, ale obiecujemy, że nie zapomnimy o naszych gościach na diecie roślinnej. Roślinożercom szczególnie polecamy naszą letnią wariację na temat tuńczyka (dostepna wyłącznie w okresie wakacyjnym). Arbuńczyk to nic innego jak zmarynowany arbuz poddany długiej obróbce termicznej - dzięki czemu zyskuje strukturę bardzo zbliżoną do surowej ryby.


Stworzyliśmy dla Was miejsce, w którym możecie zjeść szybki lunch

w przerwie od pracy, a także przyprowadzić ukochaną osobę na randkę w hawajskim stylu. Mahalo i do zobaczenia!

„Co tu dużo mówić – poke poke ma szansę, aby na dłuższy czas stać się wrocławskim streetfoodowym hitem, zwłaszcza w porze letniej, kiedy szukamy jakiegoś oderwania od przesadnie ciężkich posiłków. ”

Wrocławskie Podróże Kulinarne


„Miejsce dla tych, którzy lubią mieć duży wpływ na to, co jedzą, a przy tym kochają klimaty tropikalnych Hawajów. Bowle uwodzą kolorowymi i chrupiącymi warzywami, marynowanymi i pełnymi umami kawałkami świeżych ryb, ciepłym ryżem, sosami i posypkami. ”

Have a Bite


„It is noteworthy that around summer time there is a seasonal option for vegans called “arbuńczyk”. It looks like tuna, and tastes like seafood but is made of baked watermelon. You have to try it when it’s available! Absolutely some of the best streetfood in Wroclaw! "

Big Mouth


FacebookLinkLinkInstagram